Familielid aan het woord


Enkele dagen voor haar negentigste verjaardag, trok 'ons moemoe' in in woonzorgcentrum Pandora. 

Het leven alleen thuis werd moeilijker, ze voelde zich vaak eenzaam en lusteloos. 

Alleen thuis blijven wonen, werd dus stilaan onhoudbaar. Dat voelde ze zelf ook, dus ze vond het tijd voor een volgende stap. 

Toch verliep haar vertrek met gemengde gevoelens: na al die jaren hun huis in Blaasveld achterlaten, viel haar zwaar. Begrijpelijk, natuurlijk.


In het begin was het een beetje wennen, maar gelukkig voelde ze zich snel thuis in Pandora. Ze werd er dan ook enorm goed opgevangen. WZC Pandora is zeer kleinschalig, waardoor er een hele gezellige en warme, familiale sfeer heerst. Iedereen kent elkaar persoonlijk. Van anonimiteit, die je bij grote centra weleens terugvindt, is hier absoluut  geen sprake. We zagen haar dan ook na enkele maanden enorm openbloeien... Ze werd weer opgewekter, at weer met smaak  en ging er dus al snel weer beter uitzien. Tot grote opluchting van de kinderen en kleinkinderen!

 

Intussen verblijft ze iets meer dan twee jaar in WZC Pandora, en is ze er nog steeds heel graag. 

Wij hebben  haar in ieder geval nog over niets weten klagen: de verzorgsters, het eten, alles is top! 

Haar mooie, grote kamer met zicht op de verzorgde tuin is ook een pluspunt. En in de zomer kunnen de bewoners optimaal van de tuin genieten, onder een grote parasol. 

 

De laatste maanden werd het wat moeilijker wegens de corona-uitbraak. De directie van Pandora besloot meteen om geen risico te nemen, en de deuren te sluiten. Met resultaat: top op heden hebben ze het virus volledig buiten de muren van het WZC kunnen houden! 


De laatste maanden werd het wat moeilijker wegens de corona-uitbraak. De directie van Pandora besloot meteen om geen risico te nemen, en de deuren te sluiten. Met resultaat: top op heden hebben ze het virus volledig buiten de muren van het WZC kunnen houden! 


Het gebrek aan bezoek, wordt opgevangen met het organiseren van extra activiteiten en het geven van extra aandacht aan de bewoners.

Ook hebben ze voor een Ipad gezorgd, zodat we geregeld kunnen 'videochatten'. 

Natuurlijk mist moemoe haar familie, zoals wij ook haar missen. Maar het is een goede troost te weten dat ze zo goed verzorgd wordt.

 

Wij zijn erg blij dat ze hier terecht gekomen is: het personeel is professioneel en supervriendelijk, en het is ontegensprekelijk overduidelijk dat zij echt om hun bewoners geven! 

Wanneer we langsgaan, hebben ze -ondanks de drukte- steeds tijd voor een praatje en geven ze een update over hoe het gaat.

Ook aan communicatie is er geen gebrek: tijdens deze pandemie veranderen de regels van de overheid geregeld, waaraan directie en personeel zich vlot aanpast en duidelijk over communiceert. 

 

Wij wensen bij deze alle medewerkers van Pandora hartelijk te bedanken voor de goede zorgen.

We konden ons geen beter plekje wensen voor onze moeder en grootmoeder...

 

Een dikke pluim, voor ons zijn jullie de grootste helden!

 

BEDANKT!!!

 

Vanwege de kinderen en (achter)kleinkinderen van Maria Van Damme