Over ons

Foto van bewoners tijdens een muziekactiviteit

Missie


Als instelling willen wij met een professioneel team, dat voldoende bijgeschoold wordt, instaan voor het creëren van een open huis waar onze ouderen kunnen wonen en leven en een aangepaste zorg ondersteuning kan krijgen, rekening houdend met zijn overtuigingen.

 

We vinden het heel belangrijk dat de voorziening zo goed mogelijk aansluit bij de behoefte van de zorgvrager.

 

Hierbij staat eveneens het behoud van waardigheid en maximale zelfredzaamheid centraal. We willen de oudere in zijn totaliteit benaderen met aandacht voor alle aspecten van de mensheid: fysiek, psychisch en emotioneel.

Via onze gebruikersraden ( bewoners-en familieraad ) staan wij ook open voor nieuwe ideeën, verbeteringen…

Omdat we onze bewoners niet willen afsluiten van de buitenwereld proberen we regelmatig  een uitstapje in te plannen of een familieactiviteit te organiseren.

 

We streven tenslotte naar een goede verstandhouding tussen de bewoner, zijn familie en de instelling.

Onze visie

Het wonen

Uit ervaring weten we hoe groot en moeilijk de stap is om alles achter te laten. De herinneringen, de meubeltjes, het huis en de tuin….soms huisdieren. Daarom vinden we het van groot belang dat ze hun kamer met de eigen meubeltjes van thuis verder kunnen inrichten. Herinneringen (fotokaders) kunnen aan de muur worden opgehangen.  Op die manier voelen ze zich sneller thuis en heeft elke kamer of studio zijn eigen uitstraling en verhaal.

 

We willen ook aandacht hebben voor de privacy van onze bewoners.

Het leven

We willen het leven binnen onze instelling zo aangenaam mogelijk maken voor zowel de oudere als de familieleden.

  • iedere medewerker binnen de instelling gaat vertrouwelijk om met de verkregen informatie.
  • Via de gebruikersraden kan zowel de bewoner als familie inspraak hebben in de algemene werking en in de individuele hulp- en dienstverlening.
  • Rekening houdende met het open karakter van onze instelling wordt de bewoner niet beperkt in het vrij ontvangen van bezoek.
  • Als laatste maar zeker niet onbelangrijk voor onze bewoners willen wij een gezonde en lekkere keuken aanbieden waar nog dagelijks vers wordt gekookt.
  • Het betreft een sociaal gebeuren en daarom is de eet- leefruimte comfortabel ingericht volgens de noden van de ouderen.

Het zorgen

We proberen onze bewoners zoveel mogelijk hun waardigheid te laten behouden. Dit doe we door hun te stimuleren bij de zelfredzaamheid. Bewoners de tijd geven om hun zoveel mogelijk zelf nog te laten doen en hulp bieden waar het nodig is.

We proberen tijdig problemen zowel op fysisch als op psychisch vlak te erkennen.

 

Op de teamvergadering wordt elke bewoner uitvoerig besproken.

 

Het belangrijkste is dat wij samen met de bewoner en zijn directe familie een sfeer van vertrouwen kunnen creëren zodat de kwaliteit van hun leven op een waardig niveau kan blijven.